פיענוח תוצאות אולטראסאונד

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

03/10/2021 | 10:06 | מאת: חגית

אני מזה שנים במעקב אחר בלוטת התריס.עד כולל U.S אחרון הודגמה באונה הימנית קישרית סולידית איזואקואית הומוגנית בגודל 1.3*1 ס"מ מוגדרת היטב ובאונה השמאלית מס' קשריות איזו-היפואקואיות לא מוגדרות היטב וקשות למדידה, ללא הסתיידויות.מרקם הבלוטה ללא זרימת דם מוגברת. ב-U.S שבוצע לאחרונה :אונה ימנית קשרית ציסטית בקוטר 0.4 ס"מ ספק לקשריות איזוארואיות המתמזגות זו עם זו ללא עדות לקשרית דומיננטית או מדובר ברקמת בלוטת התריס לא הומוגנית. אונה שמאלית בלתי אחיד , לא רואים קשרית מוגדרת. מרקם בלוטת התריס בלתי אחיד באופן דיפוזי , זרימת דם מעט מוגברת בתוכה בדופלר צבע , ללא עדות להסתיידויות. האם זה מבשר טובות על העלמות הקשריות? ומה המשמעות של זרימת דם מעט מוגברת?

שלום רב, נשמע תהליך שפיר - למעקב בלבד. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)