פענוח ראשוני (FNA) - מפחדת.

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

29/09/2021 | 21:50 | מאת: לאה

שלום פרופ', כתבתי כאן לא מזמן שנשלחתי לביופסיה בגין קשרית איזואקוגנית 17.5 מ"מ עם הסתיידות גסה בודדת בתוכה ונקבע שזה מתאים ל tr3. היום עשיתי ביופסיה באסותא, בפענוח הראשוני של האולטראסאונד נכתב; "בוצע ניקור לקשרית איזואקוגנית 18 מ"מ" דרגת חשד סונוגרפי "בינוני"! מזה אומר שעכשיו זה עלה ל tr4? למה כתבו חשד בינוני? ? מה הסיכוי לממאירות? אני רוצה לציין שאני בת 40 , ללא מחלות רקע ועוברת טיפולי פוריות והזמן כרגע הוא קריטי ומפחדת שאצטרך לעבור ניתוח שיעצור לי את כל התהליך.

שלום רב, מרבית הסיכויים שעדיין תהיה תשובה טובה מהביופסיה. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)