יתר פעילות בלוטת תריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

24/09/2021 | 16:05 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, לפני כשנה ביצעתי אולטרסאונד צוואר וגילו לי ממצא חשוד כמה מ"מ והופנתי לניקור שתשובתו הייתה שפירה .. כעת ביצעתי עוד אולטרסאונד ובדיקת הדם {tch} הייתה נמוכה מאוד מהמינימום וt3 t4 רגילים בנוסף האולטרסאונד הראה שהגוש גדל ל1 סמ מכמה מילימטרים בודדים . אני סובלת מסימפטומים של פעילות יתר ורציתי לדעת האם כדאי לנקר שוב את הגוש או שככל הנראה זה שוב שפירי? והאם כדאי לבצע פעולה כירוגית להוצאת הגוש? תודה

שלום רב, אין קשר בין הגוש לבין פעילות הבלוטה. יש לדאוג לאיזון הבלוטה ע"י תרופה במידה ויש קליניקה של יתר פעילות. לגבי הגוש- גוש שהכפיל את עצמו (ואף יותר) תוך שנה חייב התייחסות. ניתן לבצע ניקור חוזר או לכרות אותו. ניתן לבצע כיום כריתות ללא חתך מווארי. ממליץ להגיע ליעוץ עם כל החומר הרפואי. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)