פענוח אולטראסאונד בלוטת מגן ורוק

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

23/09/2021 | 12:44 | מאת: עדי

להלן תוצאות u.s בלוטת מגן: איסטמוס- ברוחב 0.4 סמ, מעובה, מרקם אינו הומוגני. אונה ימנית-בגודל2×2 סמ, מוגדלת, מרקמה אינו הומוגני. הודגם קשר מעורב עם חללים נוזליים בגודל 1.6×1.9 סמ. זרימת דם ערב בהיקפו. אונה שמאלית- בגודל 2.1×1.8 סמ, מוגדלת, אינו הומוגני. הודגמו מספר קשרים מעורבים עם חללים נוזליים 2×1.3 סמ. בלוטת רוק תת לסתיות: בלוטות הרוק משמאל בגודל ומבנה תקינים. בלוטת תת לסתית מימין הודגמה בלוטת לימפה בגודל 1.1*0.3 סמ. בעלת מראה שמור. בלוטת הפרואיס: מימין ומשמאל בגודל ומבנה תקינים. לאורך הצוואר הקדמי משמאל, הודגמו מספר בלוטות לימפה בגודל עד 0.7 סמ בעלות מראה שמור. לסיכום: קשריות בבלוטת המגן, יכול להתאים ל tiradis 3. מה המשמעות של תוצאות הבדיקה?

שלום רב, סה"כ נראית די תקינה אך אנו ממליצים על ניקור כל גוש בתירואיד בגודל מעל 1 סמ. ממליץ להגיע למרפאתינו לניקור שם מבוצע ע"י מיטב המומחים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום וחוסכת המתנה ארוכה לעיתים רבות. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)