בלוטת התריס - האם כדאי להתחיל טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

20/09/2021 | 10:18 | מאת: אלי

היי, קוראים לי אלי ואני בן 25. בחודש ינואר השנה הותקפתי ע''י חיידק לא ידוע (כנראה מחלת הנשיקה) בעקבות החיידק עלה לי החום במעט והופיעו קשיי נשימה (במהלך השבוע-שבועיים של המחלה), עייפות קשה, ערפול מוחי, נפיחות בצד ימין של הגרון. מאז, העייפות עדיין לא עברה ומתגברת בעיקר בשעות הצהריים המאוחרות (16-18). הלכתי להתייעץ עם הרופא משפחה, הוא אמר שזה יעבור מעצמו אך עדיין לא עבר. עשיתי בדיקות הורמון TSH, וT4 בחודש ינואר - TSH - 4.15 T4- 18.7 האם כדאי להתחיל בטיפול תרופתי או שיש עוד תקווה לאזן את הבלוטה ? יש לציין שהפסקתי לעשן רק לפני חודש בעקבות קשיי נשימה שבא והלכו.

שלום רב, נשמע שלא אך יש להיוועץ באנדוקרינולוג. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)