פענוח אולטרה סאונד בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

17/09/2021 | 20:37 | מאת: נועה

שלום דוקטור, רציתי לדעת האם עליי לבצע ביופסיה לפי דעתך איסטמוס בעובי: 0.28 סמ. הודגמה קשרית היפואקוית כ 0.4 סמ. אונה ימנית: 1.7*1.5 סמ הודגמו מספר קשריות ציסטות והודגמה קשרית היפראקוית עם גבול היפואקוי אווסקולרית בגודל כ 0.4*0.5*0.6 סמ- triad2 אונה שמאלית 1.5*1.6 סמ הודגמו מספר קשריות ציסטיות הגדולה כ 0.9*0.8*1.1 סמ

שלום רב, מקובל לנקר קשריות מעל 1 סמ. הקשרית באונה שמאלית נשמעת כשפירה ולכן ניתן לנקר לביופסיה או לעקוב ובמידה ולא גדלה עוד- לחסוך ביופסיה. לפי "הספר" יש לנקר. תלוי גם ברושם במישוש הגוש. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

21/09/2021 | 12:19 | מאת: נועה

תודה רבהה, חג שמח!

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)