ממצאי בדיקה על קולית של בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

11/09/2021 | 18:24 | מאת: שמעון

בני בן ה-6 ביצע בדיקה קולית של בלוטת התריס. להלן הפענוח. שאלתי: האם הוא צריך בדיקת ביופסיה? האם המשך בירור צריך להתבצע אצל רופא א.א.ג או התמחות אחרת? בלוטת התריס: אונה ימנית – לא מוגדלת. הודגם קשר סולידי היפואקוגני 4 מ"מ עם וסקולריות מוגברת TIR4A קשר דומה נוסף – 4 מ"מ אונה שמאלית – לא מוגדלת. הודגם קשר סולידי היפואקוגני 4 מ"מ בוצעה השוואה עם בדיקה קודמת. מומלץ המשך בירור באזור תת לסתי הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות עד 15 מ"מ תגובתיות בודדות. לא הודגמו בלוטות פאראתירואיד מוגדלות בצוואר. בלוטות הרוק התת-לסתיות והפרוטיס ללא ממצא. תודה רבה

שלום רב. לבדיקת רופא ומעקב סונוגרפי בלבד. לא נשמע מדאיג. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)