פענוח אולטראסאונד צוואר-

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

05/09/2021 | 11:35 | מאת: לאה

שלום רב, בת 40, בריאה בדרך כלל, עקב נפיחות קלה בצוואר משמאל ביצעתי אולטראסאונד צוואר, להלן התוצאות: בלוטת התירואיד הודגמה במנחים רוחביים ואורכיים. אונה ימנית - ציר אורך 44 מ"מ, הודגמו שתי קשריות איזואקואיות הגדולה 17.5 ממ עם הסתיידות גסה בודדת בתוכה. צוואר אחורי מימין - בלוטות לימפה במראה סונוגרפי תקין הגדולה 11 מ"מ. אונה שמאלית - ציר אורך 43 מ"מ, מרקם אחיד . צוואר אחורי שמאלי באזור הנמוש שתי בלוטות לימפה הגדולה 9.5 מ"מ. במראה סונוגרפי תקין. תחנה 4 בלוטות לימפה במראה סונוגרפי תקין הגדולה 7.5 מ"מ. האיסטמוס ñ רוחבו 5.1 מ"מ, לא הודגמו קשריות . הודגמה הדגמה תקינה של בלוטות רוק . כלי הדם, הקרוטידים והג'וגולריים הודגמו תקינים במקומם, ללא דחיקה. הקנה במקומו ואינו מוסט. אין אדנופתיה צוארית חשודה . לסכום: TR3 בלוטות לימפה קרוב לוודאי תגובתיות. מה זה הסתיידות גסה? מזה TR3? קשרית לימפה של 17.5 מ"מ זה לא גדול מידי? האם הבדיקה לא בסדר?

תגובתי לעיל...

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)