פענוח אולטראסאונד צוואר

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

05/09/2021 | 11:03 | מאת: לאה

שלום רב, בת 40, בריאה בדרך כלל, עקב נפיחות קלה בצוואר משמאל ביצעתי אולטראסאונד צוואר, להלן התוצאות: בלוטת התירואיד הודגמה במנחים רוחביים ואורכיים. אונה ימנית - ציר אורך 44 מ"מ, הודגמו שתי קשריות איזואקואיות הגדולה 5.17 ממ עם הסתיידות גסה בודדת בתוכה. צוואר אחורי מימין - בלוטות לימפה במראה סונוגרפי תקין הגדולה 11 מ"מ. אונה שמאלית - ציר אורך 43 מ"מ, מרקם אחיד . צוואר אחורי שמאלי באזור הנמוש שתי בלוטות לימפה הגדולה 5.9 מ"מ. במראה סונוגרפי תקין. תחנה 4 בלוטות לימפה במראה סונוגרפי תקין הגדולה 5.7 מ"מ. האיסטמוס ñ רוחבו 5.1 מ"מ, לא הודגמו קשריות . הודגמה הדגמה תקינה של בלוטות רוק . כלי הדם, הקרוטידים והג'וגולריים הודגמו תקינים במקומם, ללא דחיקה. הקנה במקומו ואינו מוסט. אין אדנופתיה צוארית חשודה . לסכום: TR3 בלוטות לימפה קרוב לוודאי תגובתיות. מה זה הסתיידות גסה? מזה TR3? האם הבדיקה לא בסדר?

שלום רב. טירדס 3 מהווה דרגת סיכון נמוכה לממאירות. עדיין יש מקום לשקול ניקור לביופסיה של כל קשרית מעל 1 סמ. ממליץ לפנות לאנדוקרינולוג. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)