תשובות בדיקה בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

29/08/2021 | 15:21 | מאת: אור

עשיתי בדיקה חוזרת לבלוטת התריס, קיבלתי תתשובה הבאה ואני דואגת.. שתי אונות בלוטת המגן בגודל ומירקם תקין . באיסתמוס משמאל קשרית סולידית, איזואקוית, הטרוגנית , בקוטר מרבי 8.0 ס "מ (TR3 ( , ללא שינוי . באיסתמוס מימין קשרית סולידית בקוטר 0.1 ס"מ, הטרוגנית, היפואקוית , היפרווסקולרית, בולטת מחוץ לגבולות הבלוטה . הפעם רושם למיקרוהיסתיידויות בתוכה . באיזור תת לסתי משמאל קשרית לימפה בגודל 6.3X0.1 ס "מ ללא ליבה שומנית מוגדרת, ללא שינוי לעומת הבדיקה הקודמת . מימין כמה קשריות לימפה קטנטנות . המלצות : סיכום : בבדיקה זו קיימים ממצאים, המצריכים פניה לרופא המפנה לשקילת המשך בירור וטיפול סיבת ההפניה: ממצאים: גודל הקשרית באיסתמוס מימין כ 0.1 ס "מ - גבולית (מעקב עד 0.1 ס"מ) לשקול ביצוע FNA להמשך הבירור . הקשרית באיסתמוס מימין, לפי קריטריונים 2017 RADS-TI ACR מתאימה ל .TR5

שלום רב. נראה שכל הגדלים התהפכו לכם. אם מדובר בקשרית חשודה בגודל 1 סמ בייתי מנקר אותה )תלוי גם בגיל החולה( ומבצע ללא קשר us איכותי של הצוואר. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)