תוצאות בדיקת ct בלוטות התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

13/08/2021 | 09:46 | מאת: תוצאות בדיקת ct

אישתי הגיעה למיון עקב הרגשת מחנק וקוצר נשימה . בתוצאות צילום החזה התגלה ממצא בחלק העליון הימני של הריאות. לאחר שהפנו אותנו לבדיקת ct התגלה : בלוטות המגן : לא מוגדלות לקשרית 1.8 סמ באונה הימנית לקורלציה עם סונר . אשמח אם תוכל להתייחס לתוצאה ומה ניתן לעשות להמשך. תודה

שלום רב, קשריות בבלוטת המגן בד"כ שפירות אך קשרית בגודל זה מחייבת ניקור לביופסיה. מליץ לבצעה בא.ר.ם. שם מבוצעת ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)