פיענוח אולטרסאונד צוואר כולל בלוטות לימפה

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

22/07/2021 | 12:13 | מאת: אלינה

באונה שמאלית עליונה אחורית,קשר סולידי ידוע מבדיקה קודמת,הםעם במרקם סולידי איזואקואי עם הסתיידות גסה בשוליים(במקום הילה היפו אקואי) כ-0.9 סמ באזור תת לסתי דו צדדי הוגדמו קישריות לימפה עם קורטקס מעובה,משמאל בלוטת יותר ברוחב 0.9 סמ באורך 2.3 סמ. מימין קשרית לימפה בעומק 0.6 סמ באורך 1.7 סמ-תגובתיות. אשמח לתשובה.

שלום רב, הממצאים אינם מאוד מדאיגים. יש לחזור לרופא המפנה וקרוב לודאי להסתפק במעקב. בקשרים מעל 1 סמ מומלץ ניקור לביופסיה. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)