הסרת אונה של בלוטת התריס ופגיעה במיתרי הקול

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

20/07/2021 | 22:34 | מאת: אחרי ניתוח בלוטת התריס

בעלי שלושה שבועות אחרי ניתוח הסרת אונה של בלוטת התריס. היתה פגיעה במיתרי הקול. מאז הניתוח אין שום שיפור ובקושי יכול לדבר. האם זה נורמלי, האם ניתן לעשות משהו כדי לשפר את הקול. הוא אינו יכול לחזור לעבודה ולחיים נורמלים.

שלום רב, ניתן לצפות (תלוי במה ש/קרה בדיוק בניתוח) שהמיתר יתאושש ויחזור לתפקד תוך כמה חודשים. בינתיים ניתן לשקול הזרקה למיתר במידה והצרידות קשה ומפריעה בחיי היום יום. בנוסף ניתן בשלב מאוחר יותר לטפל אצל קלינאית תקשורת. במידה ונחוץ- ניתן לברר על הזרקה למיתרים ע"י ד"ר חברור שופל במרפאתינו בא.ר.ם. (03-7645464). בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)