בלוטת המגן אולטראסאונד

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

13/07/2021 | 15:40 | מאת: סמדר

היי קיבלתי תוצאות בדיקה של אולטראסאונד לבלוטת המגן בלוטת רוק, פאראתיירואיד ורקמות רכות כתוב שההדגמה תקינה. בבלוטת המגן כתוב שהממצאים הם: בלוטת המגן לא מוגדלת, לא הומוגנית והיפואקוגנית מהרגיל (השימוטו קרוב לוודאי) מה זה אומר? בקשר לבלוטת המגן?

שלום רב, השימוטו עלולה לגרום לתת פעילות הבלוטה ולכן מומלץ לבתע בדיקה לתפקוד הבלוטה אחת ל 6-12 חודשים. אחת לשנה שנתיים מומלץ US צוואר. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)