סיטי אחרי דיסקציה צווארית

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

08/07/2021 | 10:31 | מאת: ממ

שלום רב אני כשנתיים וחצי אחרי דיסקציה צווארית בעקבות פפילארי בלוטת תריס.. סובל מאז בהגבלה בצוואר ובכתף נשלחתי לעשות סיטי ורציתי לדעת מה זה אומר בחלק מדיאלי ישנו סטרנו קלידו מסטואיד מצד שמאל מודגם תהליך גרמי או סקלרוטי בבממדים של 5X2X3 מ"מ , טיבו אינו ברור. מודד יותר מאשר עצם קורטיקלית . ממוקם בגובה גוף החוליה C4. מ/א כריתה של בלוטת התריס. חוסר תחושה של צד שמאל של הפנים צוואר ואיזור הכתף משמאל. EMG בעצם הפציאליס דו צדדי תקין. בסיכום – ממצא סקלרוטי באיזור מדיאלי לשריר הסטרנו קלידו מסטואיד השמאלי, מתאים לגוף זר יתכן סיכה ניתוחית תודה מראש

שלום רב, הממצא נשמע חסר משמעות- בהנחה ואכן סיכה ניתוחית. אנו משאירים סיכוץ כמו זו בניתוחים ואין להם כל השפעה על דבר. ממליץ לחזור לרופא המנתח במידה ויש בכך צורך. חסר תחושה אחר דיסקציה קוראת לא מעט. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)