תוצאות בדיקת US צווארי

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

02/07/2021 | 04:16 | מאת: ירדן

שלום רב, עקב תחושת לחץ באה והולכת באיזור הצוואר והרגשת גולות מתחת לשני צידי לסת הופנתי לUS. התוצאות : בלוטת התריס: אונה ימנית בגודל 16*18*54 מ מ, הודגם קשר ציסטי זעיר בגודל 3 מ מ, לא הודגמה הפירמיה. אונה שמאלית בגודל 16*16*53 מ מ קשר היפואקואי זעיר 3 מ מ. בלוטות רוק תת לסתיות ובלוטת פרוטיס בגדר הנורמה בגודל ובמבנה , לא הודגם ממצא מוקדי דו צדדי, לא הודגמה הרחבת צינורות הרוק, לא הודגמו אבנים. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות או חשודות בכל התחנות דו צדדי. שאלתי היא- ביצעתי את הבדיקה ב2018, ובה נמצא ממצא היפואקואי זעיר בגודל 2 מ מ באונה ימנית של בלוטת התריס. האם יש סיבה לדאגה שהממצא מעט גדל והופיע ממצא נוסף באונה שמאל? והאם עלי להיות במעקב? תודה רבה

02/07/2021 | 04:26 | מאת: ירדן

בנוסף נכתב לגבי הממצאים- TIRADS 2

?

שלום רב, לא נשמע מדאיג. בד"כ לא מבררים קשרים קטנים מ 1 סמ. ממליץ לפנות למעקב רופא אנדוקרינולוג. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)