תשובת מיפוי בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

16/06/2021 | 13:20 | מאת: שרית

שלום אימי בת ה64 עשתה מיפוי של בלוטת התריס להלן התוצאות: בלוטת התריס מוגדלת יותר האונה הימנית במיקום תקין מודגמת קליטה לא הומגנית בבלוטת התריס ואזורים של יתר ותת קליטה בשתי האונות אזור גדול תת קליטה באספקט הלטרלי של האונה הימנית-קשר קר דומיננטי קליטה מוגברת מוקדית בחלק התחתון של האונה השמאלית-קשרית חמה גדולה סיכום: הממצאים במיפוי מתאימים לזפק רק קשרי אשמח לתשובה מה זה אומר?

שלום רב, קשה לומר רק לפי מיפוי ובשלב זה מומלץ לבצע US של התירואיד וצוואר. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)