בדיקת אולטרה סאונד למול בדיקת מיפוי בלוטה

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

15/06/2021 | 16:13 | מאת: דוד

שלום רב בעקבות ממדי PTH וקאלציום גבוהים מאוד (בשתן) רופא המשפחה מבקש לשלוח את אבי בן ה-80 למיפוי בלוטת התריס עם MIBI. האם הבדיקה עדיפה/משלימה לבדיקת אולטרה סאונד צווארי ? והאם מומלץ לעשות גם סיטי פרוטוקול אבנים (באולטרה סאונד בטן עליונה נמצאה אבן 0.5סמ בגביע בכליה) -מדדי ה- PTH של אבי בן ה80 עלו בשלושת החודשים האחרונים מ60.3 ל72.3 (הרף הוא 30) -מדדי הקלציום 24H עלו מ 375 ל 528 (הרף הוא 250) זאת לאחר שבמשך שלושה חודשים רופא המשפחה הגביר לאבי את הצריכה של ויטמין D והמדדים לא השתפרו . תודה

שלום רב, בדיקות ההדמייה נועדו למקם את בלוטת הפרתירואיד הפתולוגית לפני כריתה אפשרית שלה. במקרים אלו אנו רוצים הן מיקום ע"י US טוב של הצוואר וכן מיפוי עם מיבי. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)