פענוח אולטרסאונד בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

14/06/2021 | 17:14 | מאת: עמית

ממצאים: בלוטת התריס לא מוגדלת. איסטמוס בעובי: 0.2 ס"מ. אונה ימנית: 5.5*1.5*1.3 ס"מ. אונה שמאלית:1*1.7*4.7 ס"מ. ללא היפרמיה על פי דופלר. באיסטמוס משמאל קשרית היפואקואית 4 מ"מ - TR4A באיסטמוס מימין קשרית היפואקואית 6 מ"מ עם מוקד אקוגני זעיר - TR4A בשתי האונות קשריות היפואקואיות. הקשר הדומיננטי היפואקואי באונה הימנית, גודלו כ 0.8 ס"מ עם מוקד אקוגני זעיר, ייתכן שקיעת קולואיד - TR4A חשד לממצא נוזלי מרכזי בגודל כ6 מ"מ - ציסטה תירוגלוסלית? מה המשמעות של שקיעת קולואיד ושל ממצא נוזלי מרכזי ? תודה

שלום רב, גושים אלו בד"כ שפירים ןמחייבים מעקב בלבד. בשלב זה לא מחייב ניקור לביופיה אך הייתי מגיע לבדיקת רופא אנדוקרינולוג ומעקב מסודר שלו. שלום רב, עכשיו הבנתי. בגדול יש מקום לניקור של כל גוש מעל 1 סמ בתירואיד לביופסיה. מרביתן שליליות לגידול אבל גם אם ישנו גידול- הפ בד"כ קלים מאוד לטיפול. בשלב זה מומלץ ניקור של הגושים לביופסיה תחת US. מומלץ לבצע במרפאתינו בארם שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום (03-7645464). בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)