פענוח אולטרסאונד בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

09/06/2021 | 08:35 | מאת: mikisu

שלום רב, תשובה מאולטרסאונד שעשיתי אתמול בערב: בלוטת התריס לא מוגדלת, בעלת מרקם אחיד מלבד קשר סולידי מוגדר באונה שמאלית מרכזית : במרקם בעיקרו איזואקואי עם מרכיבים ציסטיים ונמקיים בתוכו . TI-RADS3 מ "ס 1.5X0.8 , האם זה אמור להדאיג אותי? תודה מראש ויום נעים - מיקי

שלום רב, יש מקום לניקור של כל גוש מעל 1 סמ בתירואיד לביופסיה. מרביתן שליליות לגידול אבל גם אם ישנו גידול- הם בד"כ קלים מאוד לטיפול. בשלב זה מומלץ ניקור של הגושים לביופסיה תחת US. מומלץ לבצע במרפאתינו בארם שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום (03-7645464). בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)