קשריות בבלוטת המגן בבדיקת אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

08/06/2021 | 14:44 | מאת: אירמה

נשלחתי לבדיקת אולטרסאונד צווארי על פי בקשת ואלו הממצאים ממצאים: בלוטת המגן: איסטמוס – לא מעובה, מרקם אחיד. אונה ימנית – קוטר 8.1 ס"מ מעט מוגדלת. עם מספר קשרים. הגדול בשליש עליון של האונה, היפואקוגני, לא הומוגני, 8.1 ס"מ. רובו רקמתי, עם אזורים ציסטיים קטנים בתוכו. דרוש FNA. אונה שמאלית – קוטר 6.1 ס"מ בשליש אמצעי של האונה הודגם קשר ציסטי, 9.1 ס"מ, עם דופן מעט מעובה, ובתוכו ספטה עם הסתיידויות קטנות. גם הוא דורש FNA.י.להלן הממצאים: אני מאוד מודאגת,האם אפשר להסביר לי את המצב?

08/06/2021 | 14:55 | מאת: אירמה

אונה ימנית קוטורנ 1.8 אונה שמאלית 1.9 ולא כפי שמופיע בשאלה. לא יודעת מדוע התהפכו המספרים

שלום רב, לא ברורה לי השאלה. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב, עכשיו הבנתי. בגדול יש מקום לניקור של כל גוש מעל 1 סמ בתירואיד לביופסיה. מרביתן שליליות לגידול אבל גם אם ישנו גידול- הפ בד"כ קלים מאוד לטיפול. בשלב זה מומלץ ניקור של הגושים לביופסיה תחת US. מומלץ לבצע במרפאתינו בארם שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום (03-7645464). בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

21/06/2021 | 08:42 | מאת: קשריות שגדלו,, מה אבחנה והאם יש ק

מה האבחנה.? הסיכון? האם יש קשר להגדלת הקשריות לרימוטיב שאני נוטלת... ולסרטן שד, מלפני 6.5 שנים? והטיפול?

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)