ממצאי בדיקה על קולית בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

05/05/2021 | 14:05 | מאת: דנה

אשמח לדעת מה הממצאים אומרים: מרקם הבלוטה: הומוגני רב קשרי גס. במעבר איסטמוס- אונה ימנית הודגם נגע איזואקוגני-היפואקוגני מעורב בקוטר כ6 מ״מ, בעל גבול חד וסדיר, הווסקולרי, מכיל הסתייגות קטנה - TIRADS 4 נוכחות קשרי לימפה: אין בלוטות הפרוטיס ובלוטות הרוק התת לסתיות בגודל ומרקם תקינים.

שלום רב, סה"כ מדובר בממצא שכיח ולא מדאיג. ניתן לעקוב אחריו עם US תקופתי. ממליץ לבצע את ה US במקום איכותי ולהגיע ליעות אנדוקרינולוג למעקב. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)