פט סיטי ומיפוי יוד בסרטן פפילרי

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

29/04/2021 | 15:57 | מאת: גלי

שלום רב. בסרטן פפילרי (בת 38) אם מוצאים שארית ממאירה במיטת הבלוטה (עברה ניקור) שמפיקה 3.8 suv בבדיקת פט, מה ניתן להסיק על אופי השארית? בנוסף, במיפוי יוד נצפתה קליטה באזור השארית הסרטנית, איך ניתן לדעת אם זו היא שקלטה או ששארית בלוטת המגן שאולי נותרה קלטה? תודה

שלום רב, קשה לומר. ממליץ להגיע ל US איכותי של הצוואר ביחידת ה US שלנו בארם. אם ישנה שארית גידול משמעותית- נדע עליה וגם ניתן יהיה לנקר אותה לביופסיה. במידה ואכן ישנה שארית כזו- יש לשוחח על האופציות בהתאם לממצאים ב US . מוזמנת לבירור במרפאתינו. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)