בלוטת תירס מוגדלת בUS

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

23/04/2021 | 06:50 | מאת: אני רוצה להיות אנונמית

עשיתי US בעקבות נפיחות בצוואר בלוטת תירס מוגדלת בשתי אונות נודולים איזואקאים א וסקלי נודול דומיננטמ 24 מ"מ TIRADS3 זרימת הדם בלוטת התירס לא מוגברת לא הודגמו בלוטת לימפה מוגדלות הצוואר מאד נפוח ובולט ומרגישה כאילו יש שם חלק נוסף שמכביד על הצוואר האם ניתוח הינו האפשרות הכי טובה ?

27/04/2021 | 17:24 | מאת: המשך לשאלה

קיגלתי תוצאה של Anti pro גגול מ 1300 Ths תקין

שלום רב, נשמע שמדובר במחלה דלקתית של הבלוטה. יש לפנות לאנדוקרינולוג. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב, לא בהכרח. יש לבצע בשלב ראשון ניקור של הגוש לביוספיה תחת הכוונת US. מומלץ במרפאתינו בארם ע"י שניים ממיטב הרופאים בתחום. בהמשך יש צורך במישוש הגוש והחלטה על אופציה טיפולית שיכולה להיות מעקב מול אבלציה (הקטנת הגוש בגלי רדיו) מול ניתוח. ממליץ להגיע להמשך בירור. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

התשובה שנוספת נועדה לגולש אחר...

שלום רב, לא בהכרח. יש לבצע בשלב ראשון ניקור של הגוש לביוספיה תחת הכוונת US. מומלץ במרפאתינו בארם ע"י שניים ממיטב הרופאים בתחום. בהמשך יש צורך במישוש הגוש והחלטה על אופציה טיפולית שיכולה להיות מעקב מול אבלציה (הקטנת הגוש בגלי רדיו) מול ניתוח. ממליץ להגיע להמשך בירור. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)