אולטראסאונד בלוטת המגן

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

22/03/2021 | 13:05 | מאת: נתי

בבדיקה שערכתי הוצגו הממצאים הבאים: אונה ימנית-לא מוגדלת בקוטב תחתון הודגם קשר סולידי היפואקוגני 6*4 מ"מ וסקולרי, חשד ל RIR4A. אונה שמאלית -ללא מוקדי עלית.הודגם קשר סולידי היפראקוגני 3 מ"מ. לא הודגמו לימפה מוגדלות בצוואר.לא הודגמו בלוטות פאראתירואיד מוגדלות בצוואר.בלוטות הרוק התת לסתיות והפרוטיס ללא ממצא. מה הסיכוי שהגידול סרטני? האם יכול להסביר כאבים בידיים?

שלום רב, הסיכון לגידול סרטני נמוך ביותר. ממליץ להגיע לבדיקת אנדוקרינולוג או רופא אאג ומעקב לפי חוות דעתו. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)