פגיעה בבלוטת התריס בעקבות מחלת הנשיקה.

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

26/02/2021 | 17:51 | מאת: אלי

שלום, לפני כחודש-חודש וחצי "קיבלתי" את מחלת הנשיקה, בזמן המחלה, שתי בלוטות התריס התנפחו והיו לי קשיי נשימה (שעברו). בחלוף הזמן, המחלה עברה אך נשארה בליטה בצד ימין של הגרון (עד היום) הבליטה עצמה לפעמים מתנפחת ולפעמים יורדת. עשיתי בדיקת דם, תוצאות הבדיקה היו TSH - 4.15 (היחידי שהיה גבוה ביחס למדד הגרף) וT4 שהיה באמצע של הגרף. עשיתי צילום לגרון והתוצאות היו תקינות. מאז אני מרגיש עייפות וקשיי ריכוז שמאוד מכבידים עליי מכיוון שאיני מצליח לתפקד באופן שתפקדתי בעבר. השאלה העיקרית היא - מכיוון שהסיבה להגדלת הבלוטות הינה וויראלית, האם היא תחלוף או תישאר קבועה ? התייעצתי עם רופא משפחה, הוא המליץ לא להתחיל טיפול תרופתי אלא להישאר במעקב.

שלום רב, ממליץ אכן מעקב של הרופא המטפל ולא מעבר לזה. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)