משמעות של בדיקת US של הבלוטה

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

11/02/2021 | 11:35 | מאת: NOT_FOUND

עברתי בדיקת US לבלוטת התריס עם תשובות מצורפות 1 - האם הבדיקה היא חד חד ערכית כלומר אם יבצע בדיקה נוספת יקבל את אותן התוצאות? 2 - מה פרוש התוצאות ומה צריך לעשות האונה הימנית מוגדלת, העובי 24 מ"מ, הרוחב 16 מ"מ האונה השמאלית מוגדלת, העובי 21 מ"מ, הרוחב 16 מ"מ האיסת'מוס : העובי 2.7 מ"מ מירקם הבלוטה: רב-קשרי גס 16 מ"מ, באונה הימנית *15* קשר בולט שונה במידות 28 בעל גבול חד, סדיר וואסקולרי בשוליים המירקם: סולידי איזואקוגני מעורב, עם איזורים ציסטיים הסתיידויות: גסות. .TIRADS 4 הממצא יכול להתאים ל 8 מ"מ. * עד גודל כ- 12 SPONGIFORM באונה שמאלית הודגמו מספר קשריות בצורת .TIRADS 1 יכולים להתאים ל נוכחות קשרי לימפה: אין בלוטות פרוטיס ובלוטות הרוק התת לסתיות בגודל ומרקם תקינים. ממצא לוואי: רבדים אטרומטוטיים מסויידיםמ בעורקי הצוואר דו"צ. תודה

שלום רב, סה"כ נשמע לא מדאיג אך ההמלצה הינה לנקר לביופסיה תחת US כל גוש בגודל מעל 1 סמ. זו גם המלצתי. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)