תוצאות בדיקת אולטרא סאונד

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

04/02/2021 | 19:01 | מאת: אדי

שלום, להלן תוצאות בדיקת אולטרא סאונד בלוטת התריס של אשתי, לאחר TSH גבוה. האם יש מקום לדאגה? מה השלב הבא שצריך לנקוט בו? בלוטת התריס לא מוגדלת . אונה ימנית 11*14 :מ"מ . אונה שמאלית 10*9 :מ "מ . בעלת מרקם הטרוגני גס . באונה ימנית, הודגמה קשרית היפואקואית כ 3*6 - מ"מ מתאימה ל - TIRADS4 ACR. ללא היפרהמיה על פי דופלר . בקוטב תחתון של אונה שמאלית הודגמה קשרית היפואקואית כ 3*5 -מ"מ, ייתכן מתאימה לקשרית לימפה ? בלוטת הרוק התת-לסתיות (סב-מנדיבולריות ופרוטיס ) בגודל ומרקם תקינים . ללא עדות לקשריות לימפה מוגדלות או חשודות בצוואר

שלום רב, לא נשמע מדאיג אך הייתי ממליץ US איכותי יותר לפני החלטה על המשך טיפול. ניתן לבצע ביחידת ה US בארם (03-7645464) או בבתי החולים הציבוריים. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)