תוצאות בדיקת US בלוטת מגן וצוואר - שאלה

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

03/02/2021 | 16:09 | מאת: דנית

שלום, אשמח לסיוע בפענוח: אונה ימנית תקין בתוכה הודגמה קרית ציסטית עד גודל 0.3 ס"מ TR1. אונה שמאלית - בגודל תקין, בתוכה הודגמה קשרית ספוגית עד קוטר 0.5 ס"מ. TR1. איסטמוס בעובי תקין, בלוטות רוק - בגודל ומרקם תקינים. קשריות לימפה - ללא עדות ללימפאדופתיה צווארית. מה משמעות הקשריות באונות? תודה

שלום רב, נשמע תקין. שוני במבנה הבלוטה. ממליץ מעקב בלבד ע"י אנדוקריונלוג. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)