גידול בבלוטת התריס ובבלוטת הלימפה

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

22/01/2021 | 23:17 | מאת: אהובה

פרופ שלום. מדובר בגידול בצד שמאל של בלוטת התריס שאושר ב- fna כסרטני בגודל 1.5 סמ. בסמוך לאחר מכן אותר גידול בבלוטת הלימפה בגודל 0.8 שאותר כחשוב ללא שבוצע ניקור. אם בלוטת התריס הדביקה את בלוטת הלימפה - לא בצוואר הצידי- איך אפשר לדעת שאין גרורות או תאים סרטניים במקומות נוספים בגוף?

שלום רב, במידה והבלוטה ממוקמת במדור שסמוך לבלוטת המגן- המדור הפרטרכיאלי- יש ןלבצע כריתת הבלוטות של מדור זה כחלק מהניתוח ואין צורך בניקור נוסף. רק במידה וישנה בלוטה במדור הצידי של הצוואר- אז יש לבצע ניקור כדי לוודא שמדובר בגרורה של הגידול כי בניתוח משתנה באופן מהותי. בכל מקרה הסיכוי לגרורות מרוחקות זניח ויטופל ביוד שיגיע לאחר הניתוח. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)