תוצאות אולטרסאונד בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

17/01/2021 | 14:17 | מאת: איתי

ביצעתי אולטרסאונד בבלוטת התריס עקב תחושת מחנק שחשתי לאחרונה. סובל מתת פעילות בלוטת התריס ומטופל בכדורים, לפי חודשיים בדיקות מאוזנות. תוצאות האלוטרסאונד: אונה שמאלית בגודל של 52*17*18 ממ, מרקמה הטרוגני גס. הודגם קשר איזואקואי מוגדר היטב בגודל של 8*16 ממ. הודגמה היפרמיה היקפית ומרכזית לקשר. הודגמה היפרמיה באונה. אני מאוד חושש שהדבר יכול להעיד על סרטן בבלוטת התריס. אשמח לחוות דעתך המקצועית.

שלום רב, קשה לומר. ייתכן ויש מחלה של הבלוטה בשם השימוטו (לכן התת פעילות) שגורמת למראה של הבלוטה, אך בכל מקרה ממצא בגודל מעל 1 סמ מצריך ניקור שלו לביופסיה. ממליץ לבצעו במקום איכותי כגון יחידת ה US במרפאתינו בארם (03-7645464). בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)