חוות דעת לאחר US בלוטת התריס ובלוטות הלימפה

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

12/01/2021 | 15:46 | מאת: אבי

שלום רב, זו תוצאת סקירת US שביצעתי אתמול. אונה ימנית - ציר אורך 53 מ"מ, מוגדלת מעט , מרקם בלתי הומוגני, רב קשרי. צוואר אחורי בלוטת לימפה עם קורטקס מעט מעובה 12 מ"מ. אונה שמאלית - ציר אורך 55 מ"מ, מוגדלת . מרקם בלתי הומוגני, רב קשרי. קשרית סולידית בקוטב תחתון של האונה עם הילה היפואקוגנית סביבה *27 5.16 מ"מ עם הסתיידויות בתוכה. תחנה 2 בלוטת לימפה עם קורטקס מעט מעובה 14 מ"מ. האיסטמוס ñ רוחבו 5.3 מ"מ, מעט מעובה , מרקם בלי הומוגני. קדמית לאיסטמוס רושם לבלוטת לימפה 11 מ"מ. הודגמה הדגמה תקינה של בלוטות רוק כלי הדם, הקרוטידים והג'וגולריים הודגמו תקינים במקומם, ללא דחיקה. הקנה במקומו ואינו מוסט. לסיכום: 4 TR ,מומלץ לבצע FNA לקשרית הדומיננטית משמאל והמשך מעקב האם הממצאים צריכים להדאיג אותי ?

שלום רב, לא מדאיג מידיי אך יש כאמור לבצע ניקור של הגוש ושל בלוטת הלימפה המוגדלת. בכל מקרה הממצאים ברי טיפול וההבראה הצפויה - מלאה. ממליץ ניקור במקו איכותי כגון ארם (037645464). בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)