שאלה ................

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

10/01/2021 | 14:03 | מאת: דורין

יש לי קשרית בבלוטת התריס , עשיתי בדיקות דם ,תפקוד הבלוטה תקין , ושאלתי היא , האם ניתן לראות בבדיקה אחרת אם הקשרית שיש לי מפרישה יתר הורמונים , ? כי יש לי נשירת שיער , דופק מהיר ,, אין אנמיה , האם יש מצב שהקשרית מפרישה הורמונים למרות שתפקוד הבלוטה תקין ולכן תסמינים אלה ? ואם כן איך בודקים זאת דרך ניקור ?

שלום רב, אם תפקוד הבלוטה תקין אז השינויים ההורמונלים לא רלבנטים לבלוטה. ניקור נועד רק לבצע אבחנה ציטולוגית של הגוש. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)