פענוח אולטראסאונד בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

07/01/2021 | 18:16 | מאת: סמדר

שלום דר' חפץ אני מטופלת הרבה שנים ביוטירוקס בשל תת פעילות. לאחרונה יש חוסר איזון בבלוטה. מבקשת את דעתך בעניין תוצאות האולטראסאונד שעברתי. האם להסתפק בבדיקה חוזרת בעוד חצי שנה, או לבדוק את הקשר? אני עייפה מאוד רוב הזמן וחלשה. תודה רבה בלוטת המגן מוגדלת באופן דיפוזי בשתי אונתיה. זרימת הדם מוגברת בשתי האונות, המבנה של האונות גס בלתי הומוגני. בחלק הימני של האיסטמוס קשר היפראקוי בגודל כ 1,6 ס"מ, פוזיפורמי, עם זרימת דם הקפי, בדירוג tirads3 קשרי לימפה בודדים, קטנים,במבנה תקין דוצדדי, ללא חשיבות. מבנה בלוטות הרוק התת לסתיות והפרוטיס תקין.

שלום רב, לא נשמע מדאיג אך בגודל מעל 1 סמ יש לבצע ניקור של הקשר לביופסיה. ממליץ לבצע בארם ע"י צוות מקצועי (037645464). בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

07/01/2021 | 19:04 | מאת: סמדר

תודה רבה פרופ' חפץ.

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)