אולטרסאונד בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

05/01/2021 | 10:37 | מאת: שרון

שלום, בת 60 בימים האחרונים היה לי חום גבוה וכאבי ראש ולאחר מספר ימים החלו כאבים בלימפות פניתי לרופאה כי ראיתי שהחום לא יורד והיא הפנתה אותי לus בלימפות ובלוטת התריס ולצילום סינוסים וצוואר נמצא שיש לי סינוזיטיס. האולטרסאונד והצילום הצווארי יצא תקין אך, הבדיקה בבלוטת התריס נמצאה כך: שתי אונות בלוטת המגן בעלות מרקם הטרוגני. אונה ימנית קישורית היפואקואית בלתי מוגדרת מכילה הסתיידות גסות 0.6*0.7*0.8 ס"מ(TR5)- חשודה. קישורית קולואידית נוספת באונה ימנית עד 0.2 ס"מ. שלחו אותי לfna של קישרית דומיננטית. אני בלחץ נוראי האם זה בהכרח ממאיר? לפי היפואקואית והTR5?? תודה.

שלום רב, גושים בתירואיד שכיחים ביותר ורובם שפירים. מתחת ל 1סמ בד"כ לא מומלץ ניקור אך במקרה זה הומלץ קרוב לודאי עקב הסממנים של הגידול כמו היותה בלתי מוגדרת ועם הסתיידויות. בכל מקרה לא מדאיג וניתן לטיפול בקלות. עדכני עם תוצאות הבדיקה. בהצלחה. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)