שאלה לגבי בדיקת אולטרא סאונד צוואר

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

28/12/2020 | 19:01 | מאת: רבקה ק

בבדיקת u.s צוואר: "הודגם מבנה אובאלי בממדים 1.1 על 0.7 ס"מ. אין לשלול פרא תירואיד אדנומה- דרושה קורלציה קלינית ומעבדתית והמשך בירור אנדו- קרינולוגי". מה לדעתך יש לעשות?

שלום רב, יש לבצע בדיקות דם לרמת קלציום ו PTH. לחזור עם התשובה לאנדוקרינולוג. במידה ותקינה- יש לשקול ניקור של הממצא לביופסיה. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)