פיענוח US צוואר ובלוטות

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

15/12/2020 | 19:59 | מאת: רותם

שלום ד"ר חפץ, אשמח לעזרתך בהבנת הבדיקה. הופנתי לבדיקה כי ראיתי פיזית שהצוואר נפוח ובלילה יש לי חוסר נוחות לשכב על הצד. כרגע עשו לי רק בדיקת דם אחת TSH והיא יצאה תקינה. בלוטת התריס מוגדלת, יותר משמאל . אונה ימנית 27*24 :מ"מ אונה שמאלית 38*30 :מ "מ בעלת מרקם רב קשרי . איסטמוס מעובה כ 5.1 ס"מ . באונה ימנית מספר קשריות ספוגיות עד כ 21*16 מ"מ. מתאימות ל 1 TIRADS ACR . באונה שמאלית קשרית ספוגיות גדולה כ 48*25 מ"מ. מתאימה ל 1 TIRADS ACR . ללא היפרהמיה על פי דופלר . בלוטת הרוק התת-לסתיות ופרוטיס בגודל ומרקם תקינים . ללא עדות לקשריות לימפה מוגדלות או חשודות בצוואר . לסיכום: בלוטת התריס מוגדלת, יותר משמאל במרקם רב קשרי

שלום רב, נראה שמדובר בהגדלה שפירה של בלוטת המגן. יש להגיע לבדיקה כולל מישוש הבלוטה. קרוב לודאי שהיה צורך ב CT להדגמה מלאה של הבלוטה, מידת הגלישה שלה לבית החזה ומידת ההשפעה על קנה הנשימה. ממליץ להגיע ליעוץ בארם עם תוצאות הבדיקה. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)