פענוח אולטרסאונד צוואר

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

11/12/2020 | 08:33 | מאת: חן

שלום דוקטור, אשמח לדעת אם יש משהו חריג בפענוח. ה-US בוצע לאחר תלונה על תחושת חנק(כאילו מישהו לוחץ על הקנה או הושט) שבאה והולכת, אכילה מקלה על התחושה.. אונה ימנית של בלוטת המגן אינה מוגדלת, בעלת מרקם מעט בלתי אחיד. לא הודגמו ממצאים מוקדיים בתוכה. איסטמוס אינו מעובה, ללא ממצא מוקדי בתוכו. אונה שמאלית של בלוטת המגן אינה מוגדלת, בעלת מרקם מעט בלתי אחיד. לא הודגמו ממצאים מוקדיים בתוכה. זרימת דם אינה מוגברת בדופלר צבע בתוך הבלוטה. בלוטות רוק תת לסתיות ופארוטיס משני הצדדים - ללא ממצא סונוגרפי חריג. בתחנות I ו II מימין הודגמו קשרי לימפה בודדים בגודל מרבי כ 2.3*0.6 ס"מ, בעלי קורטקס מעובה, ייתכן קשרים תגובתיים. בתחנות I ו II משמאל הודגמו מספר קשרי לימפה בגודל מרבי כ 1.8*0.5 בעלי קורטקס מעובה, ייתכן קשרים תגובתיים. תודה.

שלום רב, סה"כ נשמעת בדיקה תקינה. ממליץ לחזור לרופא המטפל. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)