פענוח אולטרה סאונד צווארי

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

09/12/2020 | 15:52 | מאת: אריה

שלום בוצעה בדיקה + ניקור. אלו התוצאות לפני תוצאות הציטולוגיה: דיקת היסטולוגיה/ציטולוגיה סוג הפעולה: ניקור אבחנתי - Aspiration Needle Fine דגימה 1 : איבר: קשר בבלוטת התריס צד: שמאל דרגת חשד סונוגרפי: גבוה מספר משטחים: 2 דגימה 2 : איבר: קשר בבלוטת התריס צד: ימין דרגת חשד סונוגרפי: בינוני מספר משטחים: 2 + 2 צנצנות ממצאים בבדיקת האולטרסאונד: 1 )אונה שמאל הודגמה קשרית איזואיקואי, סולידי, עם מרכיב ציסטי זעיר, עד קוטר כ- 4.2*5.1 ס"מ, עם הסתיידויות גסות בתוכה. 2 )אונה ימין הודגמה קשרית, הגדולה איזואיקואי, עד קוטר 3.2 ס"מ, ללא הסתיידויות. כמות מיכלים לשליחה:4 מה זה אומר? יש חשש לדאגה?

שלום רב, הבדיקה מדגימה קשרים גדולים בשתי אונות התירואיד. יש להמתין לתוצאות הניקור אך ללא קשר יש להגיע לבדיקה ובמידה והגושים משמעותיים או חשודים- יש לבצע כריתה שלהם. בגודל המתקרב ל 4 סמ דיוק הניקור יורד ויש להסתמך גם על הבדיקה הגופנית. לפי הממצאים יהיה ניתן לשקול הצורך ב CT. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)