אולטראסאונד צוואר - שאלה

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

29/11/2020 | 08:57 | מאת: מור

שלום, בבדיקת אולטראסאונד בצוואר נמצא שבלוטת התריס אינה מוגדלת, בעלת מבנה אחיד, וישנו חשד לקשר איזואקואי כ-4*9 מ"מ משמאל - tr3, וקשרים ציסטים בודדים קטנים בקולון ה. זרימת הדם בבלוטת התריס אינה מוגברת. האם יש סיבה לדאגה מהקשר האיזוקאי או מהקשרים האחרים? אציין שאני סובלת מתת פעילות בבלוטת התריס כבר שנים, ומטופלת באלטרוקסין והמצב שלי בבדיקות הדם תקין. שאלה נוספת - אני מרגישה שבלוטת הלימפה הימנית מוגדלת (זו הסיבה לאולטראסאונד) כבר תקופה לא קצרה (בערך חודשיים שלושה אך אני לא יודעת אם באופן רצוף), למרות שבאולטראסאונד כתוב שלא נמצאו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר משני הצדדים. האם להמשיך בירור? תודה רבה

שלום רב, קשר בגודל זה אינו מדאיג. במידה ואין פריצת קופסית הקשר או בלוטות לימפה נגועות- אז ניתן להסתפק במעקב. הייתי מבצע US איכותי של הצוואר כדי לשלול את שני הגורמים הנ"ל. ניתן במרפאתינו באסותא שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים (03-7645464). בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)