תוצאות אולטרסאונד האם הפיך?

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

23/11/2020 | 18:00 | מאת: דניאל

שלום דר', אודה לך על תשובתך. איסטמוס בעומק כ 0.3 סמ אונה ימנית בעומק כ 1.7 סמ ברוחב כ 1.4 סמ אונה שמאלית בעומק כ 1.2 סמ ברוחב כ 1.66 סמ מרקם הבלוטה בלתי הומוגני גס באופן דיפוזי. אין עדות ברורה לקשריות מוצקות או ציסטיות בשתי אונות של הלוטת התריס. בוצעה השוואה לצילומים קודמים מ2017 - ללא שינוי מהותי. האם ממצא זה אומר משהו על הרס הבלוטה, מצבה? והאם ממצאים אלה ניתנים לריפוי או שמצב זה נתון רק להחמרה? תודה רבה!

שלום רב, אין ממצא חשוד. זהו מבנה הבלוטה . יש לעקוב עם בדיקת US ותפקודי תירואיד אחת לשנה. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)