קשריות לימפה מוגדלות בבלוטת התריס?

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

13/10/2020 | 12:27 | מאת: מיכל

רופאת משפחה ראתה שיש לי נפיחות בצוואר ושלחה אותי לביצוע us של בלוטת התריס ובתשובת הus נרשם: " רושם לקשרית היפואקואית עם גבולות סדירים בגודל עד כ 5 מ"מ באונה השמאלית TIRADS IV. באונה השמאלית/איסטמוס וגם באונה השמאלית הודגמו קשריות היפואקואיות עד כ 8מ"מ עם הסתיידויות גסות בתוכן.TIRADS IV". בדיקת הדם של תפקודי בלוטת התריס היתה תקינה. מה אומרת תשובת הus? האם מדובר בגידולים ממאירים? מה ניתן לעשות להמשך בירור?

שלום רב, נשמע שמדובר בממצאים שפירים. בגודל זה יש צורך במעקב בלבד. הייתי מגיע למעקב אנדוקריני. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)