דחוף בלחץ שאלה על פיענוח אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

11/10/2020 | 10:26 | מאת: מור

שלום בריאה לחלוטין עשינו אולטרסאונד עקב גולה קטנה בצוואר .שכבר לא קיימת האולטרסאנד הראה משהו בבלוטת התריס ונשלחנו לאולטרסאונד נוסף התוצאה שלו: פיענוח: אולטראסאונד בלוטת התריס : אונה ימנית: 9/13/47 ממ אונה שמאלית: 14/15/42 ממ בלוטת התריס בגודל תקין. באונה השמאלית מודגם קשר הטרוגני, נוזלי ברובו, עם ווסקולריות היקפית ערה, 20/12/10 ממ גודלו.בנוסף שתי קשריות היפואקוגנית עד 2 ממ באונה הימניתCOLLOID CYST בקוטר 6 ממ. מומלץ המשיך מעקב לא זוהו בלוטות לימפה מוגדלות בקדמת הצוואר בהשוואה לבדיקה מאוגסט השנה ללא שינוי משמעותי אשמח לחוות דעתך המון תודה על עבודתך

שלום רב, הממצא נראה לא מדאיג ע"פ תשובת ה US אבל עדיין מומלץ ניקור שלו לביופסיה עקב גודל (מעל 1סמ) וזרימת הדם הערה בהיקף הממצא. ממליץ להגיע למקום איכותי כדי לדגום את היקף הממצא ולא המרכז הנוזלי (כי אז התשובה חסרת משמעות). ניתן לבצע ביחידת US בא.ר.ם. (03-7645464) או בבתי החולים. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)