ממצאים ב-US של בלוטת המגן

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

06/10/2020 | 14:18 | מאת: לי

שלום, בבדיקת US נמצאו 2 בלוטות לימפה נפוחות 3 ס"מ, ונשלחתי לבדיקת בלוטת המגן שממצאיה הינם: בלוטת המגן קטנה מהרגיל על חשבון אונה שמאלית, אונה שמאלית מצומקת , גבולות לובולריים , מרקמה בלתי אחיד , ללא גושים וודאיים באונה השמאלית או באיסטמוס . באונה הימנית הודגמו קשרים היפואקוגניים בודדים עם מרקם בלתי אחיד, גבולות מטושטשים, עד גודל של 0.5-0.8 ס"מ. אני מאוד לחוצה מהמשמעויות, אודה לתשובתך.

שלום רב, בגודל מתחת ל 1 סמ בד"כ לא מומלץ אפילו המשך בירור אלא מעקב בלבד. לפני ההחלטה הייתי מגיע למקום איכותי לבצע US ברמה גבוהה ואז מחליט סופית. ניתן לבצעה במכון ה US בא.ר.ם. (037645464) או בבתי החולים הציבוריים כגון איכילוב. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)