מהו HALO ומהו נגע איזואקוגני?

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

01/09/2020 | 15:35 | מאת: חנה

שלום ד"ר אודה באם תסביר לי משמעות ממצאי אולטרסאונד בלוטת התריס "באספקט אחורי של אונה שמאלית בקוטב תחתון הודגםנגע איזואקוגנטי בממדים 8*6*5 מ"מ בעל גבול חד וסדיר. וסקולרי בהיקף ומעט במרכז, ללא הסתיידויות, עם HALO היפואקוגני דק סביב - TIRADS 3. מה משמעות המונחים ותוצאות הבדיקה? תודה רבה.

שלום רב, מדובר על קשרית בבלוטה. רובם שפירות. בד"כ בגודל זה מומלץ מעקב בלבד. ממליץ לפנות לבדיקת אנדוקרינולוג. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)