אולטרסאונד בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

20/07/2020 | 16:23 | מאת: שרון

פענוח לאולטראסאונד בלוטת התריס לא מוגדלת מרקמה הטרוגני היפואקוגני אונה ימנית קשר היפואקוגני כ 6 מ"מ אונה שמאלית קשר היפואקוגני כ 2 מ"מ סמוך לקוטב תחתון של אונה שמאל הודגם קשר היפואקוגני כ 3 מ"מ ממצא שייך לפראטיירויד? בבסיס צוואר משמאל הודגמה בלוטת לימפה כ24 מ"מ תגובתית בצוואר עליון מימין בלוטת לימפה כ22 מ"מ

שלום רב, הקשרים בתירואיד קטנים ומחייבים מעקב בלבד. הממצא החשוד לפרתירואיד מחייב בדיקת דם לרמת קלציום והורמון הפרתירואיד ועם התשובות להגיע לאנדוקרינולוג. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)