פענוח אולטרסאונד של בלוטות התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

17/03/2020 | 11:20 | מאת: רומי

שלום רב, אשמח דעתך על הפענוח ומה עושים עם זה? בלוטת מגן: אונה ימין- גודלה 6.1*7.1*5.4 ס"מ, גודל תקין, מרקם מעט היפואקואי, ללא עדות לקשר מוגדר. אונה שמאל- גודלה 6.1*6.1*7.4 ס"מ, גודל תקין, מרקם מעט היפואקואי. במרכז האונה מודגם קשר .מ"ס 0.6*0.6*0.6 בגודל איזואקואי בלוטות רוק תת-לסתיות: בלוטות הרוק תת-לסתיות מימין ומשמאל בגודל ומבנה תקינים. בלוטות הפרוטיס: בלוטות הפרוטיס מימין ומשמאל בגודל ומבנה תקינים. אין קשרי לימפה מוגדלים לאורך הצוואר משני הצדדים. משמאל: TIRADS 2 מימין: TIRADS 1

שלום רב, סה"כ נראה תקין. הגוש אינו חשוד ואנו דורש בירור נוסף בשלב זה. ממליץ לפנות לרופא אנדוקרינולוג להמשך מעקב. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)