האם יש סיבה לדאגה מתוצאות האולטראסאונד?

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

04/03/2020 | 21:20 | מאת: חוששת

שלום רב, אני בת 24 ביצעתי צילומי אולטראסאונד צוואר לבקשתי. רופא המשפחה קיבל את התוצאות ואמר שאין משהו מדאיג והפנה אותי לאנדוקרינולג. לצערי יש תורים רק לקיץ ואני חוששת, אשמח לתגובתך האם יש סיבה לדאגה. אני כותבת את התוצאות(משום מה הקבצים לא עלו): אונה ימנית- של בלוטת המגן אינה מוגדלת, בעלת מרקם מעט בלתי אחיד. הודגמו 2 קשריות היפואקוגניות: האחת בגודל 0.2 ס"מ והשניה 0.3 ס"מ. מתאים ל TIRADS 2. איסטמוס- אינו מעובה, לא ממצא מוקדי בתוכו. אונה שמאלית- של בלוטת המגן אינה מוגדלת, בעלת מרקם מעט בלתי אחיד. הודגמו מס' קשריות היפואקוגניות בגודל מירבי 0.2 ס"מ. מתאים ל TIRADS 2. זרימת דם אינה מוגברת בדופלר צבע בתוך הבלוטה. בלוטות רוק- תת לסתיות ופארוטיס משני הצדדים תקינות. וכאן החלק שלא ברור לי והכי מלחיץ... בתחנה || מימין הודגמו קשרי לימפה בגודל מירבי כ- 1.6*0.6 ס"מ בעלי צורה סונוגרפית תקינה. בתחנה || משמאל הודגמו מס' קשרי לימפה בגודל מרבי 1.4*0.5 ס"מ, בעלי צורה סונוגרפית תקינה. מתחת לסנטר הודגמה קשרית לימפה בגודל 0.8 ס"מ. תודה רבה על היחס וערב טוב!

שלום רב, הבדיקה נראית תקינה ומחייבת מעקב סונוגרפי בלבד. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)