אונה ימנית מוגדלת ובדיקות דם של הורמוני הבלוטה תקינות

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

24/02/2020 | 23:02 | מאת: Annabelle

היי, אשמח לדעת לאור הממצאים הבאים האם מדובר במשהו שכיח או שמא צריכה לדאוג: בשבוע האחרון היה לי כאב קל בגרון שלא דרש התייחסות מיוחדת, בשבת החלה החמרה קיצונית וביום ראשון ניגשתי לרופאת משפחה היות והיה לי קשה אפילו לבלוע רוק. הרופאה אבחנה שלא מדובר בדלקת גרון וכבר באותו היום שלחה אותי לאוטרסאונד ורופא אנדוקרינולוג. בבדיקה ראו שהאונה הימנית מוגדלת 3.5 סמ ושיש זרימת דם מוגברת באונות. הרופא אנדוקרינולוג ביקש שאבצע בדיקת דם דחופה. הבדיקה נעשתה היום בבוקר ובתוצאות הכל תקין מלבד ה CRP מעט מאוד מוגבר,הבנתי שמעיד על דלקת הנוגדן THYROID PEROXIDASE מעל 1300. מעיד על פעילות המערכת האימונית נגד הבלוטה. לאור הממצאים האם ניכר שמדובר בדלקת בלבד? מציינת שיש לי קושי רב בבליעה. אודה להתייחסותך.

שלום רב, ייתכן ומדובר בדלקת. יש ליטול נוגדי כאב ולהמשיך מעקב אנדוקרינולוג. ברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)