תירוגלובלין לאחר כריתה ויוד

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

24/11/2019 | 17:51 | מאת: אלי

שלום רב, לאמי היה סרטן בבלוטת התריס לפני 13 שנים. היא ביצעה תחילה כריתה חלקית ולאחר שנה השלימה כריתה מלאה. לאחר חמש שנים הופיע בבדיקות דם תירוגלובלין. לפיכך היא ביצעה טיפול ביוד. מאז ועד להיום רמת התירוגלובלין היתה קטנה מ0.20. היום בבדיקה שערכה נמצא ערך תירוגלובלין של 1.28. האם זה אומר על הישנות המחלה?

שלום רב. עדיין רמה לא גבןהה מאוד. יש לבצע רמה תחת זריקת טירוגן וללא קשר us צוואר. ממליץ מאוד לגשת לאנדוקרינולוג טוב לבירור ומעקב. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

26/11/2019 | 13:56 | מאת: בדיקת אולטסאונד

בהמשך לתשובתך. אימי ביצעה היום בדיקת us צוואר ןלהלן התוצאות: לא נצפו גושים במיטתה מתחת למיטת אוהב ימנית בסמוך לגלי הדם הודגם ממצא היפואקוגני 5מ״מ. בלוטת לימפה? אחר? ללא לימפאדנותפיה יוגולרית חשודה. בלוטות הרוק התת לסתימות תקינות. האם יש מקום לדאגה? מה זה ממצא היפואקוני?

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)